prva stranica
Srijeda, 21 Oktobar 2020
 
 
V parlamentu deklaracija o novih manjšinah
Administrator   
Utorak, 23 Novembar 2010
ImagePo dvajsetih letih obstoja slovenske države, ki je niso ustvarili zgolj pripadniki slovenskega naroda, italijanske in madžarske manjšine ter romske skupnosti, se tudi pripadnikom narodov Albancev, Bošnjakov, Črnogorcev, Hrvatov, Makedoncev in Srbov v Sloveniji (ABČHMS) obetajo institucionalne možnosti za uveljavitev njihovih kolektivnih pravic. Pripadniki narodov nekdanje Jugoslavije so se v Sloveniji, da bi kot kolektiv in ne zgolj kot posamezniki ohranjali in negovali svojo narodno identiteto, že leta 2003 združili v združenje ter kasneje v Zvezo zvez kulturnih društev, ki ji trenutno predseduje Tahir Maliqaj.

Budi prvi koji komentira članak

Saznaj više
 
Bajram šerif mubarek olsun
Administrator   
Utorak, 16 Novembar 2010
Image

Budi prvi koji komentira članak

 
Tanja Fajon: Bosanci i Hercegovci trebaju da bezvizni režim koriste odgovorno
Administrator   
Petak, 12 Novembar 2010
ImageIzvjesteljica Evropskog parlamenta za viznu liberalizaciju Tanja Fajon izjavila je da je EU ispunila obećanje i ukinula vize BiH, a da je sada i građanima da bezvizni režim koriste odgovorno. Fajonova je rekla da je sada najvažnije da građani BiH shvate da bezvizni režim ne znači mogućnost dobijanja azila niti je to karta za dobijanje boravišne dozvole te istakla da vize ponovo mogu biti uvedene ako bude zloupotreba.

Budi prvi koji komentira članak

Saznaj više
 
Prihajajo otroci iz Črne Gore
Zavod Krog   
Petak, 12 Novembar 2010
ImageZavod Krog v letu 2010 nadaljuje s humanitarno razvojnim projektom »Podari nasmeh«, rehabilitacijo socialno ogroženih otrok iz Črne Gore.
Zavod Krog bo od 14. do 20. novembra v Termah Snovik gostil na rehabilitaciji 20  osnovnošolskih otrok in 2 strokovna sodelavca, ki prihajajo iz ruralnih področij severne Črne Gore.
Na teh področjih, so otroci žrtve slabšega ekonomskega in socialnega položaja staršev in kraja v katerem živijo. Otroci prihajajo iz ranljivih skupin (razvezanih staršev, otroci brez staršev, žrtve nasilja,…).  Izobraževanje je vitalni predpogoj boja proti: revščini, neenakosti spolov, delovnega angažiranja otrok ter seksualnega izkoriščanja, kot tudi boja za: uresničevanje človekovih pravic in demokracije, zaščito okoliša in normalno rast populacije.

Budi prvi koji komentira članak

Saznaj više
 
Fotografska razstava Erola Čolakovića
Bojan Težak   
Četvrtak, 11 Novembar 2010
ImageSpoštovani!
Želimo vas povabiti na otovoritev fotografske razstave Erola Čolakoviča, priznanega fotografa iz Sarajeva. Razstava z naslovom »Zapiranje elipse« je nastala s povezovanjem dveh tem, ki ta bili predstavljeni v Kragujevcu (Republika Srbija) leta 2009: » Iskanje izgubljenega časa« in v Sarajevu (Bosna in Hecegovina) leta 2010: »Vprašanja ravnotežja«. Avtor Erol Čolakovič se s svojimi deli vrača k temam, ki jih je antistetika vojne prekinila, ženski kot inspiraciji in navdihu vendar kot največji žrtvi lastne zlagane in nedokončane evropske emancipacije.

Budi prvi koji komentira članak

Saznaj više
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

ANKETA
Arapskim svijetom se širi cunami probuđenog naroda, hoće li donijeti promjene?
 
POTSJETNIK
ZADNJI KOMENTARI
Omizje: Nove narodne skup...
Pošto je u oktobru iduće godine pet godina od po...
Huska M.
Omizje: Nove narodne skup...
Dobra emisija...nadam se, da se ta inicijativa ne...
Huska M.
Željko Komšić: Izjava ...
Željko Komšić je sasvim u pravu i s njegovim mi...
Huska M.
Firefox na bosanskom jezi...
Evo, da netko ne kaže, kako, usljed činjenice da...
Safet
Beli jastreb na Brezovem ...
Ja vidm da je :grin
Admir Hušidić 007
GOSTI