prva stranica
Subota, 20 Oktobar 2018
 
 
Indexi in prijatelji v Križankah
Administrator   
Subota, 19 April 2008
ImagePozor vsi tisti,  ki ste zamudili razprodani koncert Indexov in prijateljev oktobra v Cankarjevem domu. Glasba legendarne skupine bo spet odmevala, tokrat v ljubljanskih Križankah.
V ljubljanskih Križankah bo 9. maja koncert  v čast skupine Indexi  z naslovom Da sam ja netko. Ekipa, ki je navdušila oktobra v razprodanem Cankarjevemu domu, bo zdaj v prelepem ambientu poletnega gledališča ponovila veliki spektakel .

Budi prvi koji komentira članak

Saznaj više
 
Intervju sa predsjednikom društva Ljiljan g. Alom Botonjićem
Admir Baltić   
Petak, 18 April 2008
ImageU Podalpskom selamu, ove subote 19. aprila u 13.00 sati na radiju Študent (89,3 MHz), poslušajte intervju sa g. Alom Botonjićem predsjednikom društva bosansko-hercegovačkog i slovenskog prijateljstva "Ljiljan". G. Botonjić važi za jednog od veterana kulturnog aktivizma u Sloveniji, kad je u pitanju njegovanje bosanske kulture. S njim smo razgovarali o počecima djelovanja društva Ljiljan, o njegovom ličnom doprinosu, te o ovogodišnjim planovima društva.

Budi prvi koji komentira članak

 
Družabni večer - predstavitev in pogovor o knjigi
Ale Botonjić   
Petak, 18 April 2008
ImageVabimo vas na družabni večer - predstavitev in pogovor o knjigi "Slovenci v BiH skozi pričevanja, spomine in literarne podobe 1831-2007" (648 strani, izdajatelj Inštitut za narodnostna vprašanja, recenzenta profesorja dr. Stane Granda in Andrej Vovko) avtorice dr.Vere Kržišnik-Bukić, znanstvene svetnice na Inštitutu za narodnostna vprašanja, zgodovinarke in politologinje, sicer tudi soustanoviteljice našega "Ljiljana" še davne pomladi leta 1992.

Budi prvi koji komentira članak

Saznaj više
 
Predavanje Hasana Nuhanovića
Marko Peljhan   
Četvrtak, 10 April 2008
ImageZavod Projekt Atol vas, v sodelovanju z Mestnim muzejem Ljubljana, vabi na predavanje in predstavitev knjige dokumentov in pričevanj z naslovom: Pod zastavo Združenih narodov: Mednarodna skupnost in genocid v Srebrenici (Under the U.N. Flag: The International Community and Genocide in Srebrenica), g. Hasana Nuhanovića, priče genocida v Srebrenici leta 1995.
G. Nuhanović je od leta 1992 do leta 1995 živel v enklavi skupaj s tisoči prebivalcev iz vzhodne Bosne in Podrinja. Tam je delal kot prevajalec nizozemskega kontingenta sil Združenih narodov.
Predavanje s predstavitvijo, ki se bo odvijalo v soboto, 12.4.2008, ob 18.00 v Mestnem muzeju Ljubljana na Gosposki 15, je prvi dogodek projekta TERITORIJ 1995, ki ga v letih 2008/2009 pripravljamo v Zavodu Projekt Atol.

Komentari (1)

 
Podalpski selam predstavlja Valeriju Skrinjar-Tvrz
Admir Baltić   
Subota, 05 April 2008
ImageDruštvo Ljiljan je u srijedu 26. marta u sklopu projekta „V objemu dveh domovin" održalo literarnu večer, u kojoj je predstavljena Valerija Skrinjar-Tvrz, bosansko-hercegovačka autorica slovenskih korijena. Gospođa Skrinjar-Tvrz nas je kroz priču o svom literarnom opusu upoznala sa svojim iskustvom Bosne i Hercegovine te sa svojim odabranim djelima. U Podalpskom selamu, ovu subotu 5. 4. 2008 u 13.00 na radiju Študent (89,3 MHz), saslušajte snimku najzanimljivijih detalja s te literarne večeri.

Budi prvi koji komentira članak

 
<< Početak < Prethodna 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Sljedeća > Kraj >>

ANKETA
Arapskim svijetom se širi cunami probuđenog naroda, hoće li donijeti promjene?
 
POTSJETNIK
ZADNJI KOMENTARI
Omizje: Nove narodne skup...
Pošto je u oktobru iduće godine pet godina od po...
Huska M.
Omizje: Nove narodne skup...
Dobra emisija...nadam se, da se ta inicijativa ne...
Huska M.
Željko Komšić: Izjava ...
Željko Komšić je sasvim u pravu i s njegovim mi...
Huska M.
Firefox na bosanskom jezi...
Evo, da netko ne kaže, kako, usljed činjenice da...
Safet
Beli jastreb na Brezovem ...
Ja vidm da je :grin
Admir Hušidić 007
GOSTI
Imamo 1 gosta na sajtu