prva stranica arrow vijesti arrow Kultura arrow Korenine izključenosti: gledališka delavnica za priseljence
Nedjelja, 12 Juli 2020
 
 
GLAVNI MENI
prva stranica
uvodnik
vijesti
blogosfera
časopis bošnjak
podalpski selam
linkovi
forum
traži
PRIJAVA

Zaboravili ste lozinku?
Još niste član? Učlanite se ovdje
PJESMA TJEDNA
pošaljite vaš prijedlog
 Dino Merlin: 
Love In Rewind
Korenine izključenosti: gledališka delavnica za priseljence
Vijesti - Kultura
Administrator2   
Utorak, 22 Maj 2012

Program Globalna SOFA med 28. junijem in 2. julijem 2012 pripravlja festival Gledališča zatiranih v Ljubljani. V okviru festivala bomo organizirali delavnice svetovno priznanih pedagogov in režiserjev s tega področja.

Gledališče zatiranih v svojih predstavah in delavnicah spregovori o načinih in oblikah zatiranja in se poskuša poglobiti v vzroke in motive takšnega vedenja. Na ta način na gledalca in igralca deluje emancipatorno, saj išče načine ozaveščanja in možne drugačne rešitve problemov in konfliktov. Več o Gledališču zatiranih in o njegovih metodah, možnih učinkih in načinih delovanja lahko preberete na koncu tega vabila.

V okviru festivala bomo organizirali tudi delavnico KORENINE IZKLJUČENOSTI, katere cilj je, da razišče vzroke predsodkov in izključevanja, ter da oblikuje jasno idejo o položaju priseljencev v Sloveniji ter jim pomaga preseči izključevanje posameznikov, s katerim se soočajo na vsakdanji ravni.

Delavnica bo potekala v času festivala Gledališča zatiranih, 29.6. –  1.7.2012 v Ljubljani (točne ure bomo prijavljenim udeležencem sporočili naknadno).

Ciljni skupini, torej migrantom, ki ne živijo v Ljubljani krijemo stroške prevoza in nočitve v Ljubljani. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, zato je pogoj za udeležbo osnovno znanje slovenskega ali angleškega jezika.

Več informacij o delavnici in festivalu lahko dobite na www.sofaglobal.org in na e-mailu Ova e-mail adresa je zaštičena od spam botova, morate imati uključen Javascript da bi je vidjeli
Budi prvi koji komentira članak

Komentiranje je omogućeno samo registriranim korisnicima.
Molimo vas da se registrirate ili, ako ste već registrirani, da se prijavite.

 
< Prošli   Sljedeći >