prva stranica arrow vijesti arrow Kultura arrow ADRIA BLUES
Nedjelja, 12 Juli 2020
 
 
GLAVNI MENI
prva stranica
uvodnik
vijesti
blogosfera
časopis bošnjak
podalpski selam
linkovi
forum
traži
PRIJAVA

Zaboravili ste lozinku?
Još niste član? Učlanite se ovdje
PJESMA TJEDNA
pošaljite vaš prijedlog
 Dino Merlin: 
Love In Rewind
ADRIA BLUES
Vijesti - Kultura
Administrator2   
Ponedjeljak, 16 April 2012

V sredo, 21.03.2012 bo na Črnem Kalu padla prva klapa novega slovenskega filma z delovnim naslovom ADRIA BLUES v režiji Miroslava Mandića, ki je tudi avtor scenarija.

Adria Blues je zgodba o generaciji ljudi, ki so bili v začetku 90-ih dovolj stari, da jih je prejšnji vrednostni sistem oblikoval, a dovolj mladi, da jih različno dojemanje sprememb bistveno diferencira ene od drugih.

Glavna lika sta nekdaj slavni rocker (Senad Bašič) in njegova žena (Mojca Funkl), ki ne more sprejeti dejstva, da je z njenim možem danes vse drugače.

Ostali zanimivi liki so pripadniki generacije, ki je odraščala ob njegovi glasbi in se s prebujajočimi čustvi soočajo s hipokrizijo nove meščanske elite, ki ji danes pripadajo tudi oni sami. Med reševanjem rockerjevega konflikta s stvarnostjo spoznavajo svoje lastne napake, ki so trgi-komične narave.

Tu je tudi skupina mladih, ki jo problemi rockerja in njegove generacije ne zanimajo in s tem oni pravzaprav izzovejo razplet.

Preostale like bodo upodobili: Peter Musevski, Iva Babič, Gregor Zorc, Franjo Dijak, Branko Završan, Manca Dorrer, Inti Šraj, Lotos Šparovec, Maja Taraniš - Gigia in glasbena skupina LEAF FAT s pevko Valentina Plaskan, ki bo tokrat vokal njihovih pesmi.

Za celostno glasbeno podobo filma bo poskrbel Saša Lošić.

Vizualno podobo filma bodo krojil še direktor fotografije Jure Černec, scenograf Matjaž Pavlovec, oblikovalka maske Alenka Nahtigal, kostumograf Emil Cerar in na koncu montažer Stanko Kostanjevec.

Film »Adria Blues«, ki nastaja v produkciji Senca studio/Gustav film in ga bo sofinancirala JA - Slovenski filmski center skupaj s FS Viba film se bo posnelo v Sloveniji in na Hrvaškem kjer ima film tudi tujega koproducenta - Propeler film.

V slovenskih kinematografih ga pričakujte v začetku 2013.

 

Izvor: Dušan Celarc, producent filma 
Budi prvi koji komentira članak

Komentiranje je omogućeno samo registriranim korisnicima.
Molimo vas da se registrirate ili, ako ste već registrirani, da se prijavite.

 
< Prošli   Sljedeći >