prva stranica arrow vijesti arrow Obavijesti arrow Pomoč pri spletnem informacijsko-dokumentacijskem središču o izbrisanih
Nedjelja, 12 Juli 2020
 
 
GLAVNI MENI
prva stranica
uvodnik
vijesti
blogosfera
časopis bošnjak
podalpski selam
linkovi
forum
traži
PRIJAVA

Zaboravili ste lozinku?
Još niste član? Učlanite se ovdje
PJESMA TJEDNA
pošaljite vaš prijedlog
 Dino Merlin: 
Love In Rewind
Pomoč pri spletnem informacijsko-dokumentacijskem središču o izbrisanih
Vijesti - Obavijesti
Administrator2   
Utorak, 10 April 2012
Prostovoljce, ki aktivno obvladate bosanski, hrvaški ali srbski (BHS) jezik, vabimo k sodelovanju pri pripravi spletnega informacijsko-dokumentacijskega središča o izbrisanih in za izbrisane.

Mirovni inštitut (http://www.mirovni-institut.si/) že vrsto let s svojimi raziskovalnimi in zagovorniškimi dejavnostmi podpira prizadevanja izbrisanih prebivalcev Slovenije za ureditev njihovega položaja in popravo krivic. Hkrati si v sodelovanju z organizacijami, ki združujejo izbrisane, in drugimi nevladnimi organizacijami in posamezniki prizadevamo za to, da bi javnost v Sloveniji in tudi v mednarodnem okolju dobila čim boljši vpogled v to, da je izbris pomenil nezakonit odvzem pravnega statusa, kako je do tega prišlo, kaj je to dejanje povzročilo ter kakšen pomen ima izbris in njegove posledice v kontekstu varovanja človekovih pravic.

Ta dejavnost se nam zdi zelo pomembna v smislu dokumentiranja tega pomembnega dogodka v novejši zgodovini Slovenije, omogočanja nadaljnjih raziskav in refleksij, ozaveščanja javnosti in ustvarjanja pogojev za obveščenost državljank in državljanov ter doseganje družbenega soglasja pri razumevanju in vrednotenju izbrisa in njegovih posledic.

V ta namen si prizadevamo ustvariti arhiv pravnih dokumentov, poročil, analiz, pričevanj izbrisanih in fotografij o izbrisanih, ter izbor iz arhiva objaviti na tem spletnem informacijsko-dokumentacijskem središču.

Spletna stran bo namenjena tudi mednarodni javnosti, zato jo pripravljamo v treh jezikih – slovenščini, angleščini in BHS. Da bi jo lahko čim prej zagnali, vabimo prostovoljce, da nam pomagate pri prevajanju gradiva v BHS.

Za dodatna pojasnila smo vam z veseljem na voljo. Kontakt: 01 234 77 26 ali Ova e-mail adresa je zaštičena od spam botova, morate imati uključen Javascript da bi je vidjeli
Budi prvi koji komentira članak

Komentiranje je omogućeno samo registriranim korisnicima.
Molimo vas da se registrirate ili, ako ste već registrirani, da se prijavite.

 
Sljedeći >