prva stranica arrow vijesti arrow Slovenija arrow EXYUMAK: Izjava za javnost
Subota, 20 Oktobar 2018
 
 
GLAVNI MENI
prva stranica
uvodnik
vijesti
blogosfera
časopis bošnjak
podalpski selam
linkovi
forum
traži
PRIJAVA

Zaboravili ste lozinku?
Još niste član? Učlanite se ovdje
PJESMA TJEDNA
pošaljite vaš prijedlog
 Dino Merlin: 
Love In Rewind
EXYUMAK: Izjava za javnost PDF Ispiši E-mail
(1 glas)
Administrator   
Četvrtak, 03 Februar 2011
Image1. februarja 2011 je Državni zbor Republike Slovenije sprejel Deklaracijo o položaju narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ v Republiki Sloveniji. To je zgodovinski dokument za nas Albance, Bošnjake, Črnogorce, Hrvate, Makedonce in Srbe, ki živimo v Republiki Sloveniji.
Deklaracijo Državnega zbora doživljamo kot priznanje enakovrednosti naših narodnostnih skupnosti z drugimi narodnostnimi skupnostmi v naši državi. V Zvezi zvez kulturnih društev konstitutivnih narodov in narodnosti nekdanje SFRJ v Sloveniji se v imenu članov vseh naših kulturnih društev, ki jih predstavljamo, in gotovo v imenu vseh pripadnikov narodov nekdanje Jugoslavije, ki živimo v Sloveniji, veselimo  sprejema te Deklaracije.

Zahvaljujemo se vsem tistim poslancem, ki so danes v Državnem zboru lepo govorili o nas in vsem 63 poslancem, ki so glasovali za sprejem Deklaracije. V Zvezi zvez smo ponosni, da nam je uspelo ob naši tematiki zbližati tudi siceršnje politične nasprotnike v Državnem zboru in želimo, da bi bilo v naši državi čim več podobnih trenutkov, ki bi združevali potenciale celotne slovenske nacije. Pomladi bomo pripravili veliko kulturno prireditev na Prešernovem trgu v Ljubljani v čast današnjemu sprejemu Deklaracije v Državnem zboru.
Sprejeto na svečani razširjeni seji
Predsedstva Zveze zvez kulturnih društev konstitutivnih narodov in narodnosti nekdanje SFRJ v Sloveniji
v Ljubljani, 1. februarja 20111


Budi prvi koji komentira članak

Komentiranje je omogućeno samo registriranim korisnicima.
Molimo vas da se registrirate ili, ako ste već registrirani, da se prijavite.

 
< Prošli   Sljedeći >