prva stranica arrow vijesti arrow Slovenija arrow Peter Bossman še na Al Jazeeri
Srijeda, 12 Decembar 2018
 
 
GLAVNI MENI
prva stranica
uvodnik
vijesti
blogosfera
časopis bošnjak
podalpski selam
linkovi
forum
traži
PRIJAVA

Zaboravili ste lozinku?
Još niste član? Učlanite se ovdje
PJESMA TJEDNA
pošaljite vaš prijedlog
 Dino Merlin: 
Love In Rewind
Peter Bossman še na Al Jazeeri PDF Ispiši E-mail
(1 glas)
Administrator   
Utorak, 11 Januar 2011
ImagePosnetek pogovora s piranskim županom Petrom Bossmanom, ki ga je svetovna tv mreža Al Jazeera iz Katarja najprej predvajala v svojem programu, pred dnevi pa ga je objavila še na svoji spletni strani, si je doslej ogledalo približno 4700 radovednežev.
»Bossmanova izvolitev je posamezna, a opazna zmaga v eni od vzhodnoevropski državi, kjer so se v preteklosti emigranti iz Afrike in neevropskih držav pritoževali, da so bili žrtve predsodkov in včasih diskriminacije,« je komentiral novinar Al Jazeere. Dodal je, da se je novi župan hitro prilagodil novim obveznostim in objavil Bossmanovo izjavo udeležencem mini balkanskega vrha v Portorožu: »Sploh ni pomembno, kdo ste, kje ste. Če ste pripravljeni delati trdo, vam lahko uspe.«

Eyachew Terera, direktor Inštituta za afriške študije, je ob Bossmanovi izvolitvi dejal: »To je pomembno sporočilo javnosti. V času, ko v svetu prevladujejo informacije o rasnih problemih, revščini, migraciji in drugih vprašanjih, je izvolitev Bossmana za župana pokazala, da barva kože ni pomembna in ne sme vplivati na to, kaj pomeni in kaj lahko daje posameznik svojemu okolju.«
»Doktor Bossman ima vizijo za Piran, želi povečati letališče, pripeljati električne avte, omogočiti več podjetništva z novimi tehnologijami... To bo njegov način zahvale tistim, ki so ga v posvojenem domačem kraju izvolili ne ozirajoč se na njegovo polt,« je sklenil Cole.
Čeprav so že vse od izvolitve v ospredju vprašanja, kdaj bo Peter Bossman opravil kadrovske menjave in katere ljudi bo zamenjal, župan pravi, da bodo odločitve sprejeli po preudarku in da niso naredili še nobene večje zamenjave. Službo za stike z javnostmi je prevzela Slavica Tucakov, vendar Danica Cmrečnjak ostaja v njej. Vodja županovega kabineta je postal Dimitrije Šamšal, vodja protokola pa Monika Romanello Rebolj. Urad za okolje in prostor je znova prevzela Manca Plazar, najresnejša kandidata za vršilca dolžnosti direktorja Avditorija pa sta Robert Smrekar in Marko Česnik, pri čemer ima po neuradnih informacijah slednji nekaj več možnosti. Kdo bo direktor občinske uprave, se Bossman še ni odločil.

(vir: delo.si)
Budi prvi koji komentira članak

Komentiranje je omogućeno samo registriranim korisnicima.
Molimo vas da se registrirate ili, ako ste već registrirani, da se prijavite.

 
< Prošli   Sljedeći >