prva stranica arrow vijesti arrow Slovenija arrow Prihajajo otroci iz Črne Gore
Srijeda, 12 Decembar 2018
 
 
GLAVNI MENI
prva stranica
uvodnik
vijesti
blogosfera
časopis bošnjak
podalpski selam
linkovi
forum
traži
PRIJAVA

Zaboravili ste lozinku?
Još niste član? Učlanite se ovdje
PJESMA TJEDNA
pošaljite vaš prijedlog
 Dino Merlin: 
Love In Rewind
Prihajajo otroci iz Črne Gore PDF Ispiši E-mail
(1 glas)
Zavod Krog   
Petak, 12 Novembar 2010
ImageZavod Krog v letu 2010 nadaljuje s humanitarno razvojnim projektom »Podari nasmeh«, rehabilitacijo socialno ogroženih otrok iz Črne Gore.
Zavod Krog bo od 14. do 20. novembra v Termah Snovik gostil na rehabilitaciji 20  osnovnošolskih otrok in 2 strokovna sodelavca, ki prihajajo iz ruralnih področij severne Črne Gore.
Na teh področjih, so otroci žrtve slabšega ekonomskega in socialnega položaja staršev in kraja v katerem živijo. Otroci prihajajo iz ranljivih skupin (razvezanih staršev, otroci brez staršev, žrtve nasilja,…).  Izobraževanje je vitalni predpogoj boja proti: revščini, neenakosti spolov, delovnega angažiranja otrok ter seksualnega izkoriščanja, kot tudi boja za: uresničevanje človekovih pravic in demokracije, zaščito okoliša in normalno rast populacije.

Otroci bodo v času obiska v Sloveniji obiskali Ministrstvu za zunanje zadeve (16.11.), Ljubljano, Živalski vrt, Predstavništvo Evropske komisije, Veleposlaništvo Črne gore in sodelovali v interaktivnih delavnicah kot so otrokove pravice, nasilje v družini, spolna zloraba otrok ipd.
Rehabilitacija otrok iz JV Evrope poteka že od leta 2005 in smo v tem času pomagali preko 400 otrok. Rehabilitacija vsebuje prijetno počitnikovanje in aktivno zapolnjevanje njihovega časa z interaktivnimi delavnicami, igrami, izleti, šolo plavanja, športnimi aktivnosti in druženji ter v času obiska otroci obiščejo tudi stari del Ljubljane, Živalski vrt, Koper in Postojnsko jamo.
Projekt podpira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije in Veleposlaništvo Črne gore. Glavni pokrovitelji so Mednarodno združenje žensk Sila in Odvetniška zbornica Slovenije.


Budi prvi koji komentira članak

Komentiranje je omogućeno samo registriranim korisnicima.
Molimo vas da se registrirate ili, ako ste već registrirani, da se prijavite.

 
< Prošli   Sljedeći >