prva stranica arrow vijesti arrow Slovenija arrow Nurko, kratki film Admirja Baltića, v Kinodvoru
Četvrtak, 13 Decembar 2018
 
 
GLAVNI MENI
prva stranica
uvodnik
vijesti
blogosfera
časopis bošnjak
podalpski selam
linkovi
forum
traži
PRIJAVA

Zaboravili ste lozinku?
Još niste član? Učlanite se ovdje
PJESMA TJEDNA
pošaljite vaš prijedlog
 Dino Merlin: 
Love In Rewind
Nurko, kratki film Admirja Baltića, v Kinodvoru PDF Ispiši E-mail
(0 glasova)
Zavod KITCH   
Srijeda, 30 Septembar 2009
ImageVabimo vas v kino, v KINODVOR, v torek, 6.10.2009, ob 17. uri na premierno projekcijo sedmih kratkih dokumentarcev in predstavitev DVD-ja nastalih v okviru šole dokumentarnega filma MOJA DIGITALNA ZGODBA.
1. NURKO (12'11'') - Admir Baltić
Skozi pripoved gradbenega delavca iz Bosne, ki je od leta 1959 gradil Ljubljano, izvemo marsikaj o ekonomski emigraciji iz balkanskih držav v Slovenijo, o multikulturnosti in prihodnosti slovenske večetnične družbe.
2. PRVOVRSTNI.DRUGI (6'28'') - Petra Hrovatin, Mojca Koželj, Vesna Vravnik
Film spremlja ulično gverilsko akcijo “Vstaja lezbosov” in skozi vprašanja mimoidočim preverja mnenja o položaju istospolno usmerjenih v Sloveniji. Izvemo tudi mnenje Lojzeta Peterleta …
3. SRAM NOROSTI (E=mc²) (10'30'') - Vida Kaučič
Brez težkih besed in patetike film obračuna s stereotipi in stigmatizacijo, povezano z disleksijo, motnjo, ki je v bila v preteklosti poistovetena z norostjo ali umsko prizadetostjo, ter pokaže, kako se tudi znane osebnosti in uspešni ljudje z njo učinkovito soočajo.
4. SAM(O) (13'9'') - Goran Popović
Izpoved moškega, ki je po ločitvi ostal brez možnosti obiskovanja otroka, odpira vprašanje samoumevnosti dodelitve otrok v skrb materam.
5. DRŽAVA (10'10'') - Tanja Plešivčnik, Anja Prebil
Na duhovit in igriv, a tudi resen način, skozi izjave strokovnjakov in mimoidočih, film odpira vprašanje, kaj je pravzaprav država, kaj nam sploh lahko ponudi in predvsem kako jo lahko mislimo.
6. REALNA FIKCIJA Mehka in slastna (4'18'') - Ana Haberman, Tanja Skale
Filmsko-internetno-zvočni kolaž ponudi nekoliko ironičen premislek o virtualni resničnosti, ki nas skozi sodobne tehnologije v današnjem času okupira vsaj toliko, da pogosto pozabimo na »pravo« realnost.
7. NA LASTNO ODGOVORNOST (9'35'') - Marko Gorjup, Rok Pibernik
Premislek, poln koristnih podatkov, o porabi vode ter o tem, kako nebrzdana potrošniška praksa vpliva na naše vsakodnevno življenje in prihodnost našega planeta. Kreativna mešanica dokumentarističnega in igranega pristopa.
Vstop prost.
Dobro leto trajajoče izobraževanje in usposabljanje na področju dokumentarne filmske ustvarjalnosti je bilo namenjeno pripadnikom ranljivih in marginaliziranih družbenih skupin. Pri projektu so sodelovali: mentorica Zemira Alajbegović Pečovnik, mentorja Miha Hočevar in Jurij Meden, predavatelj Jožko Rutar, kamerman Jure Černec, montažer Miloš Kalusek in poseben gost, v okviru avtorskega seminarja z javnim predavanjem, Karpo Godina.
Umetniška vodja projekta: Lana Zdravković, KITCH
Vodja projekta: Nenad Jelesijević, KITCH
Produkcija: KITCH (Zavod za umetniško produkcijo in raziskovanje, Ljubljana)


Budi prvi koji komentira članak

Komentiranje je omogućeno samo registriranim korisnicima.
Molimo vas da se registrirate ili, ako ste već registrirani, da se prijavite.

 
< Prošli   Sljedeći >