prva stranica arrow vijesti arrow Slovenija arrow Aleš Gulič direktor urada za verske skupnosti
Subota, 20 Oktobar 2018
 
 
GLAVNI MENI
prva stranica
uvodnik
vijesti
blogosfera
časopis bošnjak
podalpski selam
linkovi
forum
traži
PRIJAVA

Zaboravili ste lozinku?
Još niste član? Učlanite se ovdje
PJESMA TJEDNA
pošaljite vaš prijedlog
 Dino Merlin: 
Love In Rewind
Aleš Gulič direktor urada za verske skupnosti PDF Ispiši E-mail
(4 glasova)
Administrator   
Srijeda, 02 Septembar 2009
ImageNekdanji poslanec LDS Aleš Gulič, ki ga je vladna komisija za kadrovska in administrativna vprašanja v torek predlagala za direktorja Urada za verske skupnosti, je dejal, da bo urad vodil zelo demokratično in skozi razpravo. Če ostanejo njegovi odnosi z verskimi skupnostmi takšni, kot so bili, so "odlična osnova za še boljše", je poudaril.
Na vprašanje, kakšno bo sodelovanje z nekaterimi največjimi verskimi skupnostmi, ki so sicer javno podprle Čeparja, je odgovoril, da bo sodelovanje po njegovem mnenju korektno, kot je bilo doslej.

Ob tem je poudaril, da je imel že do sedaj kot poslanec in kot predsednik sveta LDS stik s skoraj vsemi verskimi skupnostmi.
Veljavna zakonodaja na tem področju je po Guličevem mnenju "zelo naklonjena večjim verskim skupnostim in bistveno manj manjšim". Kot je dejal, je treba preučiti, ali je to res ali gre samo za "nek občutek", ter nato reagirati. Prav gotovo pa je treba vpeljati pozitivno diskriminacijo za tiste, ki imajo manj možnosti, poudarja Gulič.

Urad je po Guličevih besedah vladna služba, ki opravlja dolžnosti, kakršne ji pripisuje zakon. "Jaz sem legitimist in se bom seveda tega držal," je zatrdil. Sicer bo njegova prva naloga, da spozna kolektiv, s katerim bo delal, z dosedanjim v.d. direktorjem urada Dragom Čeparjem pa sta se, kot je omenil Gulič, danes že pogovarjala o primopredaji.

Na vprašanje, kdaj nastopi mandat direktorja, je Gulič odgovoril, da mora njegovo imenovanje najprej potrditi vlada, kar bo predvidoma storila na četrtkovi seji. Čeparju se je petletni mandat direktorja urada iztekel 4. marca, vlada pa ga je takrat za obdobje šestih mesecev imenovala za vršilca dolžnosti.
(Delo.si)


Komentari (3)
1. Autor: Safet datum 02-09-2009 21:56
 
 
Obzirom na to da je među vjerskim skupinama, koje su javno poduprijele bivšeg direktora Čeparja i Islamska zajednica, što se meni - javna ad hoc potpora bilo kojem kandidatu - ne čini najbolje riješenja, mene zanima kako sada IZ gleda na izbor novog direktora, koji nije bio njihov izbor. 
Mi očito na svim razinama moramo srljati pred rudu.
 
2. Autor: hasan datum 03-09-2009 05:28
 
 
Ništa novo pokušaće opet prilizivanjem kao i obično. 
Tako je uvjek gdje je jezik brži od razuma. 
Naša stara poslovica glasi "ako neznaš pametno govoriti znaš pametno šutati" očito neki neznaju ni to. 
Neki misle da moraju svakom loncu biti poklopac i da je njihovo mišljenje presudno i neophodno.
 
3. Autor: Bosnjak datum 03-09-2009 09:43
 
 
Ovoga vjerovatno nisu poduprli zbog brade :))
 

Komentiranje je omogućeno samo registriranim korisnicima.
Molimo vas da se registrirate ili, ako ste već registrirani, da se prijavite.

 
< Prošli   Sljedeći >